25 g boter 3 dl lauwe melk 1 eetl. honing 1 pak witbroodmix bloem om te bestuiven boter om in te vetten 1 eidooier 1 eetl. koffiemelkVoorbereiding : Voeg de boter, melk en honing bij de broodmix in een ruime kom en kneed hiervan een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 10-15 minuten rijzen op een warme plek. Kneed het deeg opnieuw even door.Voorbereiding : Verdeel het deeg in drieën en vorm er 3 ongeveer 30 cm lange rollen van. Vlecht de rollen op een met bloem bestoven werkvlak en leg deze vlecht op een ingevette bakplaat. Klop de eidooier los met de koffiemelk en bestrijk de broodvlecht met dit mengsel. Laat het brood afgedekt nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood iets onder het midden van de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar. Suggestie: • Meng een 1/2 eetlepel kaneelpoeder en 125 g rozijnen door het deeg. • Dit deeg is ook geschikt om broodfiguren mee te bakken. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 9 g vet: 4 g koolhydraten: 40 g kcal (kj): 232 (975)