Bananencake

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gram boter 225 gram bruine suiker 1 losgeklopt ei 225 gram volkorenmeel 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel bakpoeder 4 eetlepels yoghurt 2 rijpe bananen 50 gram rozijnen 100 gram gemengde noten (of sesamzaadjes of; zonnebloempitten) : optio
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Maak de boter zacht en meng met de bruine suiker. Langzaam het losgeklopt ei toevoegen. Gezeefde bloem toevoegen, samen met zout en bakpoeder. Dan de yoghurt, geprakte bananen, rozijnen en noten toevoegen, en even goed blijven roeren. Het mengsel in een ingevet bakblik gieten en bakken op 180° gedurende 1 uur.

Bananencake is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bananencake met pecannoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananencake
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bananencake met pecannoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananencake
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept