Zachte witte bollen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram witte (patent)bloem 30 gram verse of 10 gr droge gist 10 gram zout, 25 gram zachte boter 5 gram basterdsuiker 330 gram Volle melk; lauwwarm Kneed van alle grondstoffen een soepel,droog en niet te stevig deeg Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje,bijv.theedoek met bloem bestuiven. Geef het deeg een voorrijs van 30-40 minuten. Dan verdelen 12 stuks en opbollen. Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 4). Narijs ca. 60 minuten in lauw warme oven +/- 35°C.met een bakje heet water onderin. Bak ze goudbruin af,op 250°C 12-15 min. Direct na het bakken bestrijken met een kwastje zachte boter of margarine,direct uit het boterkuipje.

Zachte witte bollen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept