250 deciliter melk en water, gemengd 70 gm fijn maismeel 50 gm boter, gesmolten 4 eetlepels melassestroop 1 theel zout 7 gm gedroogde gist 150 deciliter lauw water 300 gm ongebleekte bloem 225 gm bakkersbloem Verwarm de melk bijna tot het kookpunt. Roer het maismeel, de boter, melasse en zout erdoor. Laat afkoelen. Strooi de gedroogde gist bij het water en laat het 20 minuten staan tot zich schuim vormt. Roer het gistmengsel door het maismeelmengsel en voeg zoveel water toe dat u een kleverig deeg krijgt. Kneed het 5 minuten (schraap het met een spatel steeds los van het werkvlak). Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit. Leg het deeg in een ingevette vorm van 1 liter inhoud. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot bijna het dubbele volume. Kerf de bovenkant desgewenst in. Bak het brood 15 minuten. Draai de temperatuur terug tot 180 gr. C en bak het brood nog 30 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt. Verwijder 5 minuten voor het einde van de baktijd de vorm. Voor: 1 brood van 1 kg