Blini's

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

15 gm verse gist 1 theel fijne witte suiker 175 ml lauw water 85 gm boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem; of 150 gr bakkersbloem 1 theel zout 1 ei gesplitst 175 ml melk 1 theel zure room 25 gm boter Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt. Zeef de meelsoorten met het zout in een kom. Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt. Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Klop er de melk en zure room door. Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag. Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten. Maak met 3 el beslag een klein pannekoekje. Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant. Houd de blini's warm onder een doek terwijl u de rest bakt. Serveer de blini's warm met zure room en zalmeitjes. Voor: 10 tot 12 blini's

Blini's is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slavelouté met kervel en belegde blini’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelblini met gerookte zalm
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Blini’s met geitenkaas en basilicum
10 min Voorgerecht
Bekijk recept