500 gm boekweitmeel 25 gm gist 1/2 liter melk 1 ei 4 eetlepels suiker 1/2 liter water 1 olie of reuzel 150 gm zeer dungesneden doorregen spek 1 stroop Zeef het meel in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist in een kop lauwe melk op (neem die van de halve 1/2 liter). Giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng met een beetje meel. Voeg de suiker en het ei toe en voeg al roerend de melk en het water toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de olie of reuzel in een koekepan heet worden. Schep een hoeveelheid deeg in de pan voor een heel dunne pannekoek. Leg er een laagje spek bovenop en vervolgens een tweede laag deeg. Laat het deeg aan de onderkant bakken tot de bovenzijde droog is. Draai de pannekoek dan om en bak de tweede zijde bruin. Dien op met stroop.