Brood met zaden en pitten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 halve portie volkorenbrood snel kl; aar van 700 gr meel 50 gm pompoenzaad 50 gm sesam of maanzaad 50 gm zonnebloempitten Maak het volkorendeeg zoals aangegeven in het recept en kneed tot het glad is. Werk er alle zaden en pitten door. Vorm 2 broden en leg ze in ingevette bakvormen van 1/2 liter inhoud. Kerf de broden eventueel in de lengte in. Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220 gr. C. Bak de broden dan 20 minuten; draai de oventemperatuur terug tot 200 gr. C en bak ze nog 15 minuten tot ze hol klinken als u er tegen tikt. Bak de broden de laatste 5 minuten zonder vorm, zodat ze een knapperige korst krijgen. Voor: 2 broden van circa 500 gr

Brood met zaden en pitten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept