50 ml melk 50 gm suiker 1 mespunt zout 25 gm reuzel of plantaardig vet 50 ml warm water 1 zakje gedroogde gist 1 losgeklopt ei 275 gm bloem 1 aluminiumfolie 1 een paar druppel olie en melk om t; e bestrijken 1 voor de vulling: 100 gm zoete bonenpasta 25 gm suiker 25 gm gehakte walnoten 1 eetl reuzel of boter Giet de melk in een steelpan en breng haar aan de kook. Voeg suiker, zout en reuzel of vet toe en laat het smelten. Neem de pan van het vuur en laat het tot lauw afkoelen. Doe het warme water in een kommetje en strooi er de gist en een paar korrel suiker in. Roer even, laat het 5 minuten staan en meng het door de melk. Doe het over in een beslagkom, voeg 225 gr bloem en het losgeklopte ei toe en klop met een garde tot een luchtig deeg is verkregen. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak, doe het deeg daarop over en kneed het met de handen tot het zacht en soepel is en niet meer plakt. Doe het over in een schaal, dek die af en laat het deeg op een warme plaats minstens 1 uur rijzen; het moet in volume zijn verdubbeld. Vermeng in een wok de ingredi‰nten voor de vulling en verwarm dit door en door. Laat daarna afkoelen. Kneed het deeg nog even door, verdeel het in 12-14 gelijke stukjes, draai die tot balletjes en maak daarvan ronde plakjes met een doorsnee van ca. 10 cm. Druk met de achterkant van een mes of een eetstokje tweemaal in het deeg-plakje, zodat een kruis ontstaat en precies het midden wordt aangegeven. Snijd op de lijnen een stuk in, maar laat 5 cm in het midden heel. Verdeel de vulling daarover. Vouw reepjes deeg in de vorm van een rozet naar elkaar toe en knijp ze met de vingers dicht. Vet een stuk aluminiumfolie met een paar druppel olie in. Doe de broodjes over op een bakblik, bestrijk ze met wat melk en dek ze af met folie. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de broodjes 20-25 minuten bij een temperatuur van 190 gr. C of gasovenstand