1 klein wit stokbrood 1 grote sappige peer 100 ml medium dry sherry 1 eetl geraspte sinaasappelschil 1 eetl gembersiroop 3 eetlepels basilicumolie 12 plakjes rauwe ham (parmaham) 12 kleine blaadjes basilicum Schil de peer en snijd hem in 12 partjes. Breng in een pan de sherry, sinaasappelschil en gembersiroop aan de kook en laat hierin de peer ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de peer in het vocht afkoelen. Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is. Snijd het stokbrood schuin in 12 plakjes, bestrijk ze aan beide kanten met basilicumolie en rooster ze mooi bruin in de grillpan of onder een heet grillelement in de oven. Beleg de crostini losjes met plakjes ham en daarop een partje peer. Garneer met basilicum.
Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer is een recept van De Virtuele Keuken