Gevulde chinese flensjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g (varkens) vleesreepjes 8 eetlepels conimex ketjap marinade 6 lente-uitjes 0,5 komkommer conimex wok olie 8 dunne pannenkoeken/flensjes (kant-en-klaa; r) 125 g taugé conimex sweet chilisaus en/of oeste; rsaus
Voorbereiding
swijze: - Meng de vleesreepjes met de marinade en laat 30 minuten intrekken.
- Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle reepjes.
- Was en snijd de komkommer in smalle reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes in ca. 5 minuten gaar en krokant.
- Verwarm ondertussen de pannenkoeken/flensjes zoals vermeld staat op de verpakking.
- Schep alle groenten en de vleesreepjes in aparte diepe kommetjes en leg de warme pannenkoeken/flensjes op een groot bord. Verdeel aan tafel de groenten en de vleesreepjes over de pannenkoeken/flensjes en schenk er wat sweet chilisaus of oestersaus over. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek, Gebakken Uitjes en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Geef er als groente in reepjes gesneden (ijsberg)sla bij. Dat is goed voor de vitaminen en geeft bovendien een lekker knappertje. Lekker anders kan ook: Verras je tafelgenoten eens door in plaats van roergebakken vleesreepjes krokante in reepjes gesneden pekingeend (kant-en-klaar bij Chinees restaurant) in de pannenkoekjes te doen. Bevat per portie: Energie: kcal 670 / eiwitten 39 g / vet 31 g / koolhydraten 60 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Gevulde chinese flensjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept