Koffiebroodjes met honing

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm bloem 1 snufje zout 5 eetlepels plus 1 theel halvarine 125 ml magere yoghurt 100 gm donkere rozijnen, fijngehakt 60 gm amandelschaafsel 3 eetlepels halfzoete jam 1 eetlepels plus 1 theel honing
Voorbereiding
stijd: ca. 30 minuten (incl. bakken, excl. het rusten van het deeg en afkoelen) 1. Meng 180 gr bloem met het zout in een beslagkom en snijd de halvarine met twee messen door het bloemmengsel, tot dit op fijne broodkruimels lijkt. Roer de yoghurt erdoor en voeg eventueel enkele eetlepels water toe tot er een zacht deeg ontstaat.Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en laat het deeg ten minste 1 uur in de koelkast 'rusten'.

2. Meng de rozijnen, het amandelschaafsel en de jam in een kleine kom.

3. Verwarm de oven voor tot 210 graden C. Bestuif het werkblad met de rest van de bloem en rol het deeg uit tot een grote rechthoek (ca. 30 x 25 cm). Verdeel het rozijnenmengsel over het deeg. Rol het deeg op over de vulling (begin in één van de hoeken) en knijp de naad dicht.

4. Snijd het opgerolde deeg met een kartelmes in 16 gelijke plakken. Bespuit een bakplaat met anti-aanbaklaag met bakplaatinvetter en plaats de plakken deeg met de snijkant op de bakplaat. Bak de koffiebroodjes circa 18 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

5. Laat 1/4 theelepel van de honing over elk koffiebroodje lopen en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Koffiebroodjes met honing is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Koffiebroodjes
30 min Gebak
Bekijk recept
Suikerbrood-koffiebroodjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Koffiebroodjes
30-60 min -
Bekijk recept
Hartige Koffiebroodjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept