Hete bliksem

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1,5 kg aardappels 0,5 kg zoete appel (golden delicious) 0,75 kg zure appelen (goudrenetten) 1 theelepel zout 75 g boter of margarine peper Aardappels schillen, wassen en in een pan doen. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen. Bovenop aardappels leggen. Zout en ca. 1 dl water toevoegen. Met deksel op de pan aardappel en appel in ca. 25 minuten gaar koken. Boven kommetje afgieten. Aardappel en appel fijnstampen. Boter en zoveel kookvocht erdoor roeren tot een smeuïge stamppot ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gebakken bloedworst of saucijsjes. voedingswaarde : 495 kcal p.p. bereidingstijd : 45 minuten

Hete bliksem is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept