Verstopte worstjes met aardappelpuree

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 g aardappels (bloemig) 500 g prei ca. 400 g knakworst of bockworst (uit blik) 1 eetl. zonnebloemolie zout ca. 100 ml warme melk 4 eetl. paneermeel 20 g boter
Voorbereiding
: Snijd de geschilde aardappels in stukken en de schoongemaakte prei in ringen. Laat de worst uit blik uitlekken. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal in met zonnebloemolie. Verwarm, terwijl de aardappels koken, de oven voor op 190°C.
Voorbereiding
: Kook de aardappels in gezouten water in ongeveer 15-20 minuten gaar. Kook de prei in een tweede pan in ongeveer 10 minuten gaar. Giet aardappels en prei af. Stamp de aardappels fijn en voeg tijdens het fijnmaken bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toe. Wilt u een luchtige puree, klop hem dan even kort met een handmixer op. Verdeel de uitgelekte prei over de bodem van de schaal. Leg hier een laag worstjes bovenop. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. De bovenkant van dit gerecht is dan lichtbruin en knapperig. Variatie: Vervang de knakworstjes door gebakken braadworstjes. Wijnadvies: Tijd voor een volle rode wijn uit de Languedoc, Roussillon, Rhône of Spanje. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 13 g vet: 22 g koolhydraten: 47 g kcal (kj): 438 (1840) -

Verstopte worstjes met aardappelpuree is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met verstopte eieren
85 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept