100 gm zoutvlees (of mager ontbijtspek) 1 kg amsoi (of chinese kool) 3 1/2 eetlepels olie 2 grote gesnipperde uien 1 uitgeperst teentje knoflook 4 ontvelde en ontpitte tomaten in re; epjes 1 vleesbouillontablet 1 eetlepel sweet chilisauce (exotimex) 1 theelepel gemberpoeder 1 zout Snijd het vet van het zoutvlees. Snijd het zoutvlees in blokjes en week het ca. 1 uur in ruim koud water. Snijd de amsoibladeren los van de stengel en verwijder de harde uiteinden van de bladstelen. Was en droog de bladeren en snijd de amsoi in reepjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes vlees ca. 15 minuten met 2 dl water, giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit in een braadpan de olie en bak het zoutvlees, de ui en de knoflook ca. 5 minuten zachtjes. Roer er de tomaten door en bak die ca. 2 minuten mee. Voeg de amsoi toe en bak die ca. 4 minuten mee. Voeg de verkruimelde bouillontablet, de chilisaus en het gemberpoeder toe en bak die nog 2 minuten mee.