800 gm rundstoofvlees 2 grote uien 1 eetlepel olie 50 gm boter 2 eetlepels paprikapoeder 1 snufje gemalen komijn 2 kopjes instant vleesbouillon (tabl; etje) 600 gm aardappelen (charlotte) 1 rode en l groene paprika 1 peper 1 zoutVoorbereiding : Bak het vlees aan in boter en olie. Snij de uien grof en stoof ze mee aan. Kruid met paprikapoeder en komijn en giet de vleesbouillon erbij. Laat 20 min. sudderen met het deksel op de pan. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en voeg ze met de aardappelen bij het vlees. Kruid met peper en zout en laat nog 15 min. sudderen. Dien op met flink beboterd boerenbrood en gemengde sla. Tip: Dit en andere soortgelijke stoofgerechten kunnen ook in de microgolfoven worden klaargemaakt. Bak dan wel het vlees eerst aan in een klassieke kook- of braadpan en schep ze samen met de groenten, kruiden en aardappelen in een recipiënt dat geschikt is voor de microgolfoven. Blus de braadpan met bouillon, roer de aanbaksels los en giet het vocht bij het vlees. Schakel niet op volle kracht maar op de opwarmstand en laat alles 15 a 20 min. smoren met deksel.