1-2 aardappelen circa 100 g samen 1 paprika van circa 100 g 1 olijfolie 1 zout 1 peper 30 gm rookworst 1 eetlepel geraspte oude kaas 1 klein ei 1 nootmuskaat 1 paneermeel 15 gm boter Was de aardappelen, prik ze in met een vork, leg ze op een bord en laat ze in 7 minuten gaar worden in de magnetron op de hoogste stand. Keer de aardappelen tijdens de bereiding twee keer om. Was de paprika, dep deze droog met keukenpapier, halveer de groente en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de twee helften op een bord, besprenkel ze met een straaltje olie en bestrooi ze met zout en peper. Hak de rookworst fijn of snijd deze in stukjes. Pel de gare aardappelen, wrijf ze door een zeef of pureer ze met een pureeknijper. Vang de puree op in een kom. Doe de kaas erbij, samen met de worst en het ei. Meng alle ingrediënten goed dooreen en breng het mengsel op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Verdeel het mengsel over de twee paprikahelften. Strijk de bovenzijde glad, bestrooi de paprikahelften met wat paneermeel en verdeel de boter erover. Zet de paprikahelften in een laag magnetronschaaltje en plaats dit 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai het schaaltje halverwege de bereidingstijd. Dit gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden. In plaats van rookworst kunt u een restje gestoofd of gebraden vlees, maar ook een knakworstje gebruiken.