1 1/2 kg aardappels 500 gm lamsgehakt 1 ui fijngesneden 1 kg wortels in dunne plakjes 1/2 theelepel zout 1 eetlepel worcestershiresaus 2 eetlepels aceto balsamico 2 eetlepels ketchup 1 eetlepel franse mosterd (Dijon) 100 ml rode port 1 eetlepel sojasaus of naar smaak 2 eetlepels maismeel in 2 eetlepels water 2 eetlepels verse herbes de provence of 2 theelepels gedroogd 2 eieren dooier gescheiden Oven voorverwarmen tot 175 graden. Zet de aardappel op met gezouten water. Laat ze koken tot ze gaar zijn. Zet ondertussen een ruime braadpan op het vuur en doe er gelijk het lamsgehakt in samen met de ui. Het vet uit het gehakt is genoeg om mee te bakken. Bak het tot het gehakt rul is en voeg vervolgens de wortelplakjes toe. Bak het nog 5 minuten en voeg dan zout, worcestershiresaus, aceto balsamico, ketchup, mosterd en port toe. Laat het een half uurtje zachtjes pruttelen en roer daarna sojasaus naar smaak, maismeel vermengd met water en de kruiden erdoor. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp er puree van. Roer de eigelen erdoor en meng er als laatste voorzichtig de eiwit door. Doe het gehakt/wortelmengsel in een ruime ovenschaal en bedek het met een laag puree. Zet het nog zo'n 45 minuten in de oven tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.