Gewokte sajoer boontjes met ham en noedels

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

800 g sperziebonen 2 uien 300 g hamblokjes 1 bakje conimex boemboe sajoer boontjes conimex ketjap asin 1 pak (250 g) conimex wok noedels 1 pakje (200 ml) conimex romige kokosmelk conimex wok olie
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Haal ondertussen de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken), halveer en was ze. Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen). Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en uien 10 minuten. Voeg de ham toe en wok deze 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep de afgekoelde noedels erdoor en wok nog 3 minuten. Verdeel de gewokte sajoer boontjes met ham en noedels over 4 borden. Bevat per portie: Energie 589 kcal Eiwitten 26 g Vet 25 g Koolhydraten 66 g
Prijs per persoon: ca. € 2,20 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Gewokte sajoer boontjes met ham en noedels is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept