800 g sperziebonen 2 uien 300 g hamblokjes 1 bakje conimex boemboe sajoer boontjes conimex ketjap asin 1 pak (250 g) conimex wok noedels 1 pakje (200 ml) conimex romige kokosmelk conimex wok olieVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Haal ondertussen de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken), halveer en was ze. Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen). Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en uien 10 minuten. Voeg de ham toe en wok deze 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep de afgekoelde noedels erdoor en wok nog 3 minuten. Verdeel de gewokte sajoer boontjes met ham en noedels over 4 borden. Bevat per portie: Energie 589 kcal Eiwitten 26 g Vet 25 g Koolhydraten 66 g Prijs per persoon: ca. € 2,20 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Gewokte sajoer boontjes met ham en noedels is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing