1000 gm aardappelen 600 gm winterwortel 1 grote steel prei 1 scheutje melk 1 zout 1 peper 2 uien 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 100 gm ontbijtspek in blokjes 400 gm kipgehakt 4 eetlepels barbequesaus 1 pot witte bonen in tomatensaus (80; 0 g) 4 eetlepels paneermeel 4 eetlepels versgeraspte oude kaasVoorbereiding : Snijd de aardappelen en de geschrapte wortelen in blokjes. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringen. Breng de groenten met een laagje water en wat zout aan de kook en laat het in ca. 15 minuten gaar koken. Giet af en pureer grof met een stamper. Roer een scheutje melk door de puree en breng op smaak met wat zout en peper. Snipper intussen de uien en de knoflook. Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 g C. Verhit de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat bakken tot de rauwe kleur verdwenen is. Voeg de barbequesaus toe en laat met het deksel op de pan ca. 5 minuten stoven. Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat nog ca. 20 minuten stoven. Schep het gehakt met de bonen in een ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met paneermeel en de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi korstje op zit. Zet de barbequesaus en de tomatenketchup op tafel.