3 uien 2 winterwortels 4 aardappelen 1/2 groene kool 100 gm spek, in dobbelsteentjes 400 gm worst, verse 200 ml pils 2 eetlepels mosterd, grove 2 theelepels bouillonpoeder 2 theelepels tijm, gedroogde 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: 33 minuten Benodigde materialen: een braadpan en een pan met deksel.Voorbereiding swijze Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Snijd intussen de verse worst in stukken van circa 4 centimeter. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Schep de stukken verse worst door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Snijd de groene kool in grove repen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schep de uien, wortel, kool en aardappels door het vlees en bak ze al omscheppend circa 4 minuten mee. Roer achtereenvolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder en pils erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Stoof de groenten met de deksel schuin op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar.