Rijstsalade met rundvlees

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g rijst 3 eieren 1 rode en 1 groene paprika olie 250 gr. bieflappen 1 tl cayennepeper 1 tl gemberpoeder 2 el sojasaus 1 el citroensap of azijn 2 tl bruine basterdsuiker 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 2 el pindakaas voor de garnering: 2 tomaten 1/2 komkommer
Voorbereiding
: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en hak ze grof. Verwarm de ovengril voor, snijd de paprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, druk de kwarten plat, bestrijk ze met wat olie en zet ze circa 8 minuten onder de hete grill tot het vel geblakerd is. Doe ze in een kom en dek af met plastic folie. Snijd de bieflappen in reepjes van circa 1 cm breed, doe ze in een kom en schep er de cayennepeper, het gemberpoeder, de sojasaus, het citroensap (of de azijn), de suiker en 2 eetlepels olijfolie door. Snijd voor de garnering de tomaten en de komkommer in plakjes. Snijd de ontvelde paprika in reepjes.
Voorbereiding
: Zet de wok of een grote koekepan op hoog vuur. Roerbak de rundvleesreepjes circa 3 minuten op hoog vuur tot het vlees begint te kleuren. Pers er de knoflook bij en laat kort meebakken. Blus af met een scheutje water en schep er de pindakaas door. Doe de warme rijst in een kom en schep er het ei, de paprika en het vlees met het vocht door. Schep de salade in een lage schaal en garneer de rand met de tomaat en de komkommer. Serveer warm of lauwwarm.
-

Rijstsalade met rundvlees is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept