Hutspot met klapstuk

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm klapstuk 1 zout 1 peper 1 1/2 kg in stukjes gesneden winterwortel 1 1/2 kg geschilde en in vieren gedeelde aa; rdappelen 400 gm in vieren gedeelde uien 40 gm rundvet of boter
Voorbereiding
: Hutspot met klapstuk is een stamppot van aardappelen, wortelen en uien. Klapstuk heeft een lange bereidingstijd nodig. Daarom wordt dit eerst zo’n 1,5 uur op een zacht vuurtje gekookt voordat de aardappelen en groenten worden toegevoegd. Breng het klapstuk met 7,5 dl water en wat zout aan de kook en laat dit ongeveer 1,5 uur zacht trekken. Voeg wortels, aardappelen, uien en rundvet of boter toe en kook alles circa 30 minuten op een zacht vuur tot vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg wat water toe als het droog kookt, maar laat de hutspot niet te vochtig worden. Snijd het vlees in plakken. Roer de aardappelen en groenten door elkaar en breng een en ander op smaak met zout en peper. Voilà, een hutspot die de maag aangenaam vult en die de kou fluks doet vergeten...!

Hutspot met klapstuk is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hutspot met klapstuk
Bekijk recept
Hutspot met klapstuk
0 min
Bekijk recept
Hutspot met klapstuk
0 min
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Hutspot Met Klapstuk
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hutspot met gebakken uitjes en kip
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept