2 eieren 1 sjalotje 1/6 komkommer (± 100 g) 2 el boter of margarine 1 el bloem 3 dl wortelsap 4 el tahin 1 dl yoghurt 2 tl ketjap manis 5 ijsblokjes* zout peper 1 tomaat 1 pakje croûtons (flodor, nettogewicht ± 11; 5 g) * U kunt ook ½ dl koud water nemen. Eieren in 8 min. bijna hardkoken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Komkommer wassen en in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten. Sjalotje en komkommer ± 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 1 dl wortelsap toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Tahin erdoor roeren. ± 3 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen tomaat wassen en in stukjes snijden. Van vuur af door saus roeren: rest van wortelsap, yoghurt, ketjap en ijsblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Ei en tomaat erop scheppen. Croûtons apart erbij geven. voedingswaarde : 450 kcal p.p.