Mediterrane boerenkool

3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pkg boerenkool a 450 g 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 3 takjes basilicum 200 gm feta 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode pesto 100 gm ongezouten amandelen 200 ml tomato frito (tomatensaus) 1 peper en zout 350 gm spaghetti (pasta)
Voorbereiding
: Bereid de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Neem de blaadjes basilicum va de steeltjes en snijd ze in reepjes. Verkruimel de feta.
Voorbereiding
swijze: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olijfolie en bak de knoflook met de paprika al omscheppend 3 min. Schep de pesto en de amandelen erdoor en verwarm ze kort mee. Giet de boerenkool af en schep het paprikamengsel, de feta en de tomato frito erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveertips: Serveer op ieder bord de pasta met daarbovenop de mediterrane boerenkool en ter garnering wat basilicum.

Mediterrane boerenkool is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept