1 paprika, groene 1 paprika, rode 1 moesappel 200 gm boerenmetworst, in blokjes 200 gm spek, mager, in dobbelsteentjes 1 liter bruine bonen, uit blik 2 eetlepels stroop 1 grote ui 1 zout 1 peper ----BENODIGDE MATERIALEN---- 1 een ovenvaste schaal 1 wat keukenpapier 1 wat magnetronfolie Laat de bruine bonen uitlekken. Laat de spekblokjes in een ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in 9 minuten op vol vermogen uitbakken. Giet halverwege de bereiding het spekvet af en roer het spek los. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's, was het vruchtvlees en snijd het in blokjes. Roer de ui en de knoflook door het uitgebakken spek en laat ze (onafgedekt) in 3 minuten op vol vermogen glazig fruiten. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat alles 5 minuten (afgedekt) op vol vermogen verwarmen. Schep de bruine bonen met de blokjes metworst en de stroop erdoor verwarm ze 7 minuten (afgedekt)op half vermogen. Halverwege doorroeren. Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep deze blokjes appel door de bruine bonen en verwarm het gerecht 9 minuten (afgedekt) 9 op half vermogen tot het door en door warm is.