Rodekoolstamppot met saucijsjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 g rode kool 1 (rode) ui 50 g boter 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie 2 eetl. rodewijnazijn versgemalen peper zout mespunt kaneelpoeder 4 saucijsjes 1 zakje aardappelpuree voor 4 personen
Voorbereiding
: Verwijder de stronk van de kool en snijd of schaaf de bladeren in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze.
Voorbereiding
: Smelt de helft van de boter, voeg de olie toe en roerbak de kool en de ui 10 minuten. Voeg wijnazijn, peper, zout en kaneelpoeder toe en stoof de kool zachtjes 5 minuten. Schep af en toe om. Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze in de rest van de boter rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout, voeg een scheutje water bij het bakvet en laat ze 10 minuten op een lage stand garen. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en serveer de saucijsjes bij de stamppot. Variatie: • De verse rode kool kan worden vervangen door 1 pot rode kool of rode bieten. • In plaats van instant aardappelpuree kan ook verse puree worden gemaakt van 1 kg geschilde kruimig kokende aardappels met 1,5 dl warme melk, peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter. Wijnadvies: Schenk bij dit gerecht een Pinot Blanc uit de Elzas, of een Pinot Grigio uit Italië. Of vul het glas met een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 38 g vet: 53 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 769 (3230) -

Rodekoolstamppot met saucijsjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Saucijsjes met groentemacedoine
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met kalkoenfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met kabeljauw
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept