8 eieren 2 kleine uien 2 teentjes knoflook 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel laos 1 theelepel koenjit 1 theelepel citroensap 1/2 kruidenbouillontablet 1 zakje santen 1 eetlepel ketjap manis Eieren ca. 4 minuten koken. Onder koud stromend water afspoelen en voorzichtig pellen. Uien en teentjes knoflook pellen. In keukenmachine ui en knoflook fijnmalen of ui raspen en knoflook erboven uitpersen. Sambal, gemberpoeder, laos, koenjit en citroensap erdoor mengen. In een pan doen: 2 dl water, ui-kruidenmengsel en bouillontablet. Aan de kook brengen en santen erdoor roeren. Eieren toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met ketjap. Lekker met mihoen en ijsbergsalade. voedingswaarde : 200 kcal p.p.
Gekookte eieren in pittige kokossaus is een recept van De Virtuele Keuken