1/2 duopak aardappelschijfjes (a 700 g) 2 uien 3 eetlepels boter 6 eieren 125 g schwarzwalder schinken (ham) 1 zakje mix voor boerenomelet (28 g) 2 zakken gemengde ijsbergsla extra (a 200 g) 6 eetlepels sladressing naturel (fles a 450 ml) Bereiden Aardappelschijfjes in afgedekte magnetronschaal 3 min. verwarmen in magnetron (700 Watt). Uien pellen en snipperen. In grote koekenpan 1 el boter verhitten en ui in 3 min. lichtbruin bakken. Ham in reepjes snijden. Ui uit pan scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten en aardappelschijfjes bakken. Eieren loskloppen met 2 el water. Mix door eieren roeren en 2-3 min. laten staan. Ui door aardappels scheppen. Hamreepjes erover verdelen en geheel glad strijken. Omeletmengsel erover schenken en omelet goudbruin bakken. Sla mengen met dressing. Omelet serveren met sla. Wijnadvies Milde, zachte roséwijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 390 kCal - eiwit 21 g vet 22 g - koolhydraten 26 g
Boerenomelet Met Schwarzwalder Schinken is een recept van De Virtuele Keuken