Chakchouka met rode paprika

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 eetlepels olijfolie 1 gele ui, in dunne plakken 400 gm rode paprika, zonder zaad en zaadl; ijsten en in plakjes 1 verse rode chilipepers, zonder zaa; d en fijngehakt 750 gm rijpe tomaten, ontveld, ontpit en; fijngehakt 1 desgewenst: mespunt suiker 4 eieren 1 zout 1 peper Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes tot hij gaar begint te worden en een beetje kleur krijgt. Voeg de paprika’s en chilipepers toe en bak ze bijna gaar; roer af en toe. Roer er de tomaten door en bak de groenten nog zo’n 8 minuten, of tot ze gaar maar nog niet papperig zijn. Voeg zout, peper en desgewenst suiker toe. Maak 4 diepe kuiltjes in het groentemengsel, breek er de eieren in, dek de pan af en laat de eieren op lage hittebron naar wens opstijven; bedruip ze een- of tweemaal met kookvocht. Dien het gerecht direct op.

Chakchouka met rode paprika is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chakchouka
20-30 min -
Bekijk recept
Chakchouka
0-10 min -
Bekijk recept
Chakchouka Uit Tunesie
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chakchouka
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept