1 eetlepel azijn 1 theelepel zout 2 eieren 2 sneetjes bruin brood 25 g veldsla 2 eetlepels sandwichspread versgemalen zwarte peper In een zeef veldsla wassen. Worteltjes van de veldsla verwijderen en goed laten uitlekken. In een pan 1 liter water met azijn en zout aan de kook brengen. Eén ei boven een kommetje breken. Soepopscheplepel even in het hete water onderdompelen. Lepel boven het water houden en het ei in de lepel laten glijden. Opscheplepel in het water laten zakken en het ei ca. 4 minuten tegen de kook aan houden (= pocheren). Ei in een kommetje met heet water laten glijden om het warm te houden. Andere ei op dezelfde manier pocheren. Intussen de sneetjes brood roosteren. Sneetjes brood besmeren met de helft van de sandwichspread. Veldsla erover verdelen en een gepocheerd ei erop leggen. Rest van de sandwichspread over de eieren verdelen. Peper erboven malen. Direct opdienen. voedingswaarde : 195 kcal p.p.