4 eieren 4 plakken rauwe ham 4 eetlepels geraspte gruyère of emmentaler kaa; s 4 eetlepels slagroom of schenkbare crème fraîc; he 4 lente-uitjes 4 sneetjes wit brood 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 zout en peperVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 180°C. Breek in 4 soufflébakjes of kleine ovenvaste schaaltjes (inhoud 1,5 - 2 dl) elk 1 ei. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes. Verdeel ze over de bakjes, met daarop de kaas en peper en zout. Sprenkel er de 4 eetlepels slagroom over. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en zet ze apart. Roer 1 geperst teentje knoflook door de olijfolie en bestrijk de sneetjes brood met dit mengsel.Voorbereiding : Zet de soufflébakjes in het midden van de oven en gratineer ze in 13 à 15 minuten. De dooier mag een beetje zacht blijven. Rooster de broodsneetjes in de oven of zet ze even onder de grill Bestrooi de eieren met de lente-uitjes. Snijd bet brood diagonaal of in repen en presenteer ze erbij. Tip: Dit gerecht kan ook uitstekend en bovendien zeer snel in de magnetron worden bereid. Prik de dooier in, dek de bakjes af met magnetronfolie, zet ze 1 minuut en 20 seconden op de hoogste stand in de magnetron en laat ze even nagaren.