5 eieren m of l 5 eetl. water of bouillon eikruiden of zout en peper klontje roomboter of margarine of s; cheutje olie 250 g italiaanse roerbakgroenten 2 eetl. olijfolie verse peterselie en selderie Nodig in de keuken: koekenpan van 24 of 26 cm met dikke bodem, warmtebron, litermaat, hapjespan of wok, serveerschaal en bestek Neem de eieren uit het doosje in de koelkast en let eens op de aanduidingen Verwarm de pan voor en voeg dan de boter toe Zorg ervoor dat de bodem en wand ingevet zijn Klop de eieren los met het water, de kruiden en giet dit in de pan Schuif steeds met een vork of spatel het gestolde ei naar het midden Prik gaatjes in de omelet tot er geen vloeibaar ei meer over is Bak de onderkant lichtbruin Roerbak de groenten kort in de pan met de verwarmde olie Laat de omelet op een verwarmde schaal glijden Vul met de groenten en klap de omelet dubbel Garneer met de verse tuinkruiden Altijd lekker!