10 eieren 25 gm boter 4 eetlepels mayonaise 4 eetlepels zure room 1 eetlepel dijonmosterd 1 zout en zwarte peper 2 theelepels kerriepoeder 1 kleine rode ui, fijngehakt 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 12 mini avocado's 1 verse toefje peterselie Halveer, ontpit schil de avocado's en wrijf ze in met citroensap. Klop de eieren luchtig los. Laat de boter smelten in een koekenpan op laag vuur en voeg de eieren toe. Bak er romige zachte, roereieren van. Neem de pan van het vuur, laat de massa iets afkoelen en meng met mayonaise, zure room, mosterd, zout en peper naar smaak, kerriepoeder en fijngehakte ui en selderij. (Deze vulling kunt u 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren). Maak de avocado's vlak voor het serveren klaar en wrijf ze helemaal in met citroensap om verkleuren te voorkomen. Schep het roereimengsel op de avocadohelften en garneer met toefjes peterselie. Schenk bij dit buffet aquavit, koud bier of mousserende vruchtendranken.