50 gm salami 2 eieren 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas 1 peper 1 zout 20 gm boter Snijd de salami in zeer kleine stukjes. Splits de eieren. Klop de eiwitten met een kleine garde stijf. Doe de dooiers samen met de salami in een kom en roer het mengsel door. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en weinig zout. Smelt de boter in een magnetronschaaltje met lage rand en een bodemmiddellijn van circa 20 cm in de magnetron op de hoogste stand. Spatel de eiwitten voorzichtig door het eimengsel. Giet het omeletmengsel in de schaal met de gesmolten boter. Zet het deksel op de schaal en plaats deze circa 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door en schuif het gestolde ei naar het midden van de schaal. Laat de omelet l minuut in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het gerecht op.