1 tomaat van circa 100 g 1 olijfolie 1 zout 1 plakje rauwe ham van circa 15 g 1 blaadje verse munt 200 gm ui 2 eieren 1 1/2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas 4 blaadjes verse basilicum 1 peperVoorbereiding stijd: circa 20 minutenVoorbereiding stijd: circa 11 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron Was de tomaat, verwijder het zaad en snijd hef vruchtvlees klein. Doe iets minder dan l eetlepel olie in een magnetronschaaltje, doe de tomaat erbij en strooi er wat zout over. Zet het schaaltje 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel één keer door. Hak de ham fijn, samen met de munt en de ui. Doe deze ingrediënten en l eetlepel olie in een magnetronschaal. Zet de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand en roer tenminste twee keer. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen. Breek de eieren in een kom, doe de kaas erbij, samen met het gehakte basilicum en een snufje zout en peper. Klop het eimengsel los met een vork en doe bij kleine beetjes tegelijk tomaat en ham-uimengsel erbij. Meng de ingrediënten goed dooreen. Doe iets minder dan 2 eetlepels olie in een ruime magnetronschaal met lage rand en verhit deze l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Doe alle ingrediënten erbij, zet het deksel op de schaal en bak de omelet 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de omelet halverwege de bereidingstijd door en schep daarbij het gestolde ei aan de rand naar het midden. Laat de omelet tot slot nog 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan.