75 gr hamlap 1 kleine ui 10 g margarine 2 tl ketjap mespunt sambal teentje knoflook 2 el tomatenpuree 4 el perziksap 1/2 perzik uit blik 1 tl maïzenaVoorbereiding : Snij de hamlap in kleine blokjes. Pel de ui en snij deze fijn. Verhit de margarine en bak hierin het vlees en de ui rondom bruin. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit samen met de ketjap, tomatenpuree en de sambal aan het vleesmengsel toe. Roer de maïzena en het perziksap tot een glad papje en voeg dit al roerende aan het vleesmengsel toe. Laat het geheel even doorkoken tot de saus gebonden is. Temper het vuur en laat het vleesmengsel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Snij de perzik in kleine stukjes en voeg dit op het allerlaatste moment aan het mengsel toe. Niet meer doorkoken. Serveren met: 1 grote lepel (zilvervlies)rijst, salade van komkommer met tomaat