Ingelegde citroenen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In de marokkaanse keuken worden vaak ingelegde citroenen gebruikt. Deze gepekelde citroenen geven een heel fijne smaak aan stoofgerechten. Het bereiden van ingelegde citroenen is heel simpel. Strooi een dun laagje zeezout op de bodem van een pot. Snij een citroen in de lengte twee keer in, bijna tot aan het einde. Resultaat is een citroen met vier parten die nog aan elkaar vastzitten. Vul de citroen met grof zeezout. Doe de citroenen in de pot en druk ze net zolang aan tot er sap vrijkomt. Vul de pot zo nodig bij met extra citroensap, zodat de citroenen net onder staan. Zet de pot weg op kamertemperatuur en keer dep af en toe. Spoel de citroenen af voor gebruik.

Ingelegde citroenen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mounirs Arabische Basics
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept