6 nectarines 100 g suiker 4 el marasquin Schone theedoek uitspreiden. Weckpot (inh. ¾ l) met ± 3 cm water vullen. Rubberring erin stoppen. In magnetron aan de kook brengen en even laten doorkoken. (100%, 2 - 3 min.). Pot met pannenlappen uit magnetron nemen. Water eruit gieten. Ring en pot omgekeerd op theedoek laten uitdruipen. Deksel in schaal doen. 1 ½ dl water toevoegen. In magnetron aan de kook brengen en even laten doorkoken (100%, 1 - 2 min.). Afgieten. Deksel op theedoek leggen. Nectarines schillen. Halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. In pot doen. In schenkkan 2 dl water en suiker aan de kook brengen (100%, ± 2 - 3 min.). Doorroeren. Koken tot suiker is opgelost (100%, ± 2 - 3 min.). Marasquin erdoor roeren. Over vruchten schenken. Rubberring en deksel op pot leggen. Met plakband kruiselings afplakken. In magnetron zetten. Verhitten tot belletjes naar boven komen (100%, 2 - 3 min.). Terugschakelen (25%, 15 min.). Klem op pot zetten. Laten afkoelen. Klem verwijderen. Etiket met naam product, datum en bewaartijd ± 6 maanden erop plakken. Consumptietijd na 1 dag.