Panna cotta met aardbeiensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 ml melk 4 gelatineblaadjes 300 ml slagroom 60 gram witte basterdsuiker 1,5 eetlepel aardbeiensaus voor de saus: 200 gram verse aardbeien 150 gram witte basterdsuiker ,5 glas droge witte wijn een paar druppels citroensap 4 ronde vormpjes
Voorbereiding
: Maak eerst de saus. Breng hiertoe de aardbeien, de druppels citroensap, de wijn en de basterdsuiker aan de kook en laat een en ander 2 minuten doorkoken. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen en wrijf het dan door een fijne zeef. Bevochtig de vormpjes met wat water. Verwarm hierna een paar eetlepels melk en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat dit dan afkoelen. Verwarm in de tussentijd de overige melk met daarin de slagroom en de suiker. Voeg hieraan de opgeloste gelatine en 1½ eetlepel aardbeiensaus toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel al roerende in een bak met water en ijsklontjes opstijven. Als de massa lobbig begint te worden, dan moet deze snel in de vormpjes worden gegoten. Zet deze dan in de koelkast ter opstijving van de inhoud (circa 4 uur). Haal de vormpjes vlak voor het serveren uit de koelkast en laat ze in een heetwaterbad even schrikken. Doe nu de panna cotta’s op borden en schep er vervolgens de saus omheen. Garneer met muntblaadjes en verse aardbeitjes.

Panna cotta met aardbeiensaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zomertrifle met gemengd fruit
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met aardbei
20 min + 4 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige paascoupe met meringue
10 min- Nagerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept