Vruchten op cognac

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 kiwi's geschild 1 mango 4 perzikken doorgesneden, pitten ve; rwijderd, in partjes 350 gm fijne witte suiker 3 deciliter water 1 1/2 deciliter cognac Snijd de kiwi's in vieren Snijd de mango doormidden, verwijder de pit en schil hem. Snijd hem in partjes. Laat in een pannetje 100 gr. suiker zachtjes oplossen in het water. Voeg het fruit toe en pocheer dit 5 minuten zachtjes. Haal de vruchten uit de pan en laat ze goed uitlekken. Vang de siroop op. Schik de vruchten in gesteriliseerde potten. Voeg de resterende suiker toe aan de siroop en laat deze langzaam oplossen boven een laag vuur. Verwarm de siroop snel tot 110 graden C. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Voeg de cognac toe. Giet de siroop over de vruchten. Sluit de potten af. De vruchten zijn op deze manier 3 maanden houdbaar.

Vruchten op cognac is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept