30 gm gist 1/2 liter melk 500 gm bloem 125 gm suiker 3 eieren 1 eetlepel rum 1 sn zout 1 appelen Los de gist in een kop lauwe melk op. Verwarm de rest van de melk tot ze lauw is. Zeef de bloem al roerend bij de melk en voeg dan de opgeloste gist toe. Voeg vervolgens de suiker, de eierdooiers, de rum en het zout toe en roer alles goed door elkaar tot een beslag zonder klonters. Klop het wit van de eieren stijf en schep het door het beslag. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen. Was de appelen, boor ze uit en snijd ze in schijven. Verwarm de olie in een braadpan. Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak ze in de olie aan beide kanten bruin. Leg de appelschijfjes na het bakken op een servet om het overtollige vet te laten opslorpen. Bestrooi met bruine suiker of met poedersuiker.