Appel-gemberjam

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1400 gm moesappels, geschild, geboord, in; dunne schijfjes gesneden 600 mililiter water 1 geraspte schil en sap van 2 citroe; nen 1 theelepel gemberpoeder 1400 gm suiker 125 gm gehakte gemberbolletjes Was 5 potten (450 gram) in heet sodawater, spoel ze af. Houd ze warm. Laat appels, water, citroenschil en rasp en gemberpoeder zachtjes koken tot de appels zacht zijn. Voeg suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger; laat de massa flink koken, 15 tot 20 minuten of tot de jam een temperatuur heeft van 1050 C. Haal de pan van het vuur. Roer de gember erdoor. Verwijder het schuim. Laat de massa 5 tot 10 minuten staan. Vul de. eerste pot. Veeg de rand van de pot af met een schone, vochtige doek en sluit hem. Vul dan de volgende.

Appel-gemberjam is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mango-gemberjam
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
25 min
Bekijk recept
Gemberkoek
2 uur-
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept