Bananen van josephine

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 bananen 50 gm poedersuiker 1 citroensap (van 1/2citroen) 4 eetlepels rum 100 ml crème fraîche 50 gm bitterkoekjes 50 gm boter 100 ml crème fraîche 25 gm chocolade (schaafsel) Verwarm de over voor tot 180 g C. Pel de bananen, halveer ze overlangs en leg ze op de bodem van de schaal. Meng het citroensap en de rum door elkaar, giet dit mengsel over de bananen en bestuif met de poedersuiker. Verwarm het geheel op het vuur en zet de schaal vervolgens 10 minuten in de oven. Verkruimel intussen de bitterkoekjes en laat de boter op een zeer zacht vuur smelten.Haal de schaal uit de oven en verdeel de crème fraîche over de bananen.Bestrooi het geheel met de bitterkoekjes en verdeel de boter erover. Zet de schaal daarna nog 3 minuten in een oven van 220 øC. Bestrooi ten slotte met het chocoladeschaafsel en serveer meteen.

Bananen van josephine is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bananen Van Josephine
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bananen van josephine
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept