50 gm gemengde gekonfijte vruchtjes 30 gm krenten 1 kirsch 4 grote appels 2 lange vingers 1 geraspte schil van l citroen 1 kaneel 100 gm basterdsuiker 30 gm boterVoorbereiding stijd: circa 20 minuten (plus de tijd om de vruchtjes te weken).Voorbereiding stijd: 8 minuten, plus 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Snijd de gekonfijte vruchtjes in stukjes en doe ze in een ruime kop. Voeg de gewassen krenten toe en zoveel kirsch dat ze erdoor bedekt worden en laat dit 30 minuten intrekken. Was de appels intussen grondig en steek er dan met de appelboor of met een mesje de klokhuizen uit, maak daarbij een vrij wijde holte in de appels zonder de bodem te beschadigen. Zet de appels, als dit gedaan is, in vier bakjes. Verbrokkel de lange vingers, voeg ze bij de vruchtjes, doe er de citroenrasp bij, een flinke snuf kaneel en bijna de helft van de suiker. Vermeng de ingrediënten goed en vul er de holtes in de appels mee. Strooi er de rest van de suiker over en de in vlokjes verdeelde boter. Zet de bakjes in een kring op een magnetronschaal (of op een kartonnen plaat) . Dek ze af met een stuk magnetronfolie en stoof de appels 8 minuten op de hoogste stand. Draai de schaal elke 2 minuten, zodat de appels één voor één voorin komen te staan. Laat ze voor het opdienen nog 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan.