750 gm kipfilet ----VOOR DE MARINADE---- 1 deciliter ketjap asin (zoute) 3 eetlepels vloeibare honing 3 eetlepels zonnebloemolie 2 tenen knoflook; uitgeperstVoorbereiding : Maak eerst de marinade. Roer de ketjap asin, honing, zonnebloemolie en knoflook door elkaar. Snijd de kip zoveel mogelijk in even grote dobbelstenen. Leg de kipblokjes enkele uren in de marinade. Schep ze af en toe om. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de spiezen. Bereiden: Rooster de kipspiezen op de barbecue door en door gaar. Draai de spiezen af en toe om. Besmeer het vlees af en toe met de marinade.Voorbereiding stijd: circa 15 minuten. Marineertijd: 3 uur. Barbecuetijd: circa 20 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 41 g, vet 10 g, koolhydraten 9 g, kcal (kj) 290 (1218). Tip Gebruik bij voorkeur platte spiezen. Zij houden het vlees beter op de plaats. Bij ronde spiezen rollen de ingrediënten bij het draaien mee, zodat ze ongelijkmatig gaar worden.
Gemarineerde kipfilet aan spiezen voor op de barbecue is een recept van De Virtuele Keuken