Gemarineerde kipfilet aan spiezen voor op de barbecue

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 gm kipfilet ----VOOR DE MARINADE---- 1 deciliter ketjap asin (zoute) 3 eetlepels vloeibare honing 3 eetlepels zonnebloemolie 2 tenen knoflook; uitgeperst
Voorbereiding
: Maak eerst de marinade. Roer de ketjap asin, honing, zonnebloemolie en knoflook door elkaar. Snijd de kip zoveel mogelijk in even grote dobbelstenen. Leg de kipblokjes enkele uren in de marinade. Schep ze af en toe om. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de spiezen. Bereiden: Rooster de kipspiezen op de barbecue door en door gaar. Draai de spiezen af en toe om. Besmeer het vlees af en toe met de marinade.
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten. Marineertijd: 3 uur. Barbecuetijd: circa 20 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 41 g, vet 10 g, koolhydraten 9 g, kcal (kj) 290 (1218). Tip Gebruik bij voorkeur platte spiezen. Zij houden het vlees beter op de plaats. Bij ronde spiezen rollen de ingrediënten bij het draaien mee, zodat ze ongelijkmatig gaar worden.

Gemarineerde kipfilet aan spiezen voor op de barbecue is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept