Gentse waterzooi met kippenbout

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kippenbouten 100 gm bloem 120 gm boter 300 ml room 100 gm champignons 2 sjalotten 2 wortels 2 prei 3 takjes selder 1 bundel peterselie 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 1 paprikapoeder 100 ml olijfolie 1/2 liter water 1 enkele blaadjes basilicum Snel klaar, lekker met volkorenbrood. Snijd de wortel en prei in julienne, hak de selder fijn en snijd de champignons in plakjes. Doe de groenten in de halve liter kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Kook gedurende drie minuten en schep de groenten uit het water. Bak ondertussen de kippenbouten aan in hete olie en voeg daar de gesnipperde sjalotten bij. Overgiet de bouten met het kookvocht van de groenten en laat op laag vuurtje gedurende 25 minuten koken, totdat de bouten gaar zijn. Bouten uit het kookvocht halen en het kookvocht zeven. Kook het kookvocht tot een derde in. Maak een roux door de boter te smelten en er de bloem bij te roeren, goed roeren totdat er een gladde massa is ontstaan. Kruid de roux met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg al roerend de room en het kookvocht toe. Maak de saus eventueel nog gladder met de staafmixer. Doe de gekookte groenten en de bouten terug in de saus en warm even door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel bouten, groenten en saus over vier borden en gameer met wat gehakte peterselie.

Gentse waterzooi met kippenbout is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met Gentse mosterd
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept