500 gm gemalen kippenvlees of kippengehak; t 1 1/2 koffielepel suiker 1 1/2 koffielepel sojasaus 1 1/2 koffielepel sake (rijstwijn of droge sherry) 1/2 koffielepel gembersiroop 1 ei 4 eetlepel(s) paneermeel 1 preiwit 2 koffielepels geroosterde sesam- of maanzaadjes 1 plantaardige olie om te bakken 4 vellen aluminiumfolie Meng de gemalen kip of het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, sake of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel. Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van. Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven). Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is. Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek. Laat nog verder een viertal minuten bakken tot het gehakt gaar is. Serveer warm of koud.