Japans gehaktbrood van kip

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm gemalen kippenvlees of kippengehak; t 1 1/2 koffielepel suiker 1 1/2 koffielepel sojasaus 1 1/2 koffielepel sake (rijstwijn of droge sherry) 1/2 koffielepel gembersiroop 1 ei 4 eetlepel(s) paneermeel 1 preiwit 2 koffielepels geroosterde sesam- of maanzaadjes 1 plantaardige olie om te bakken 4 vellen aluminiumfolie Meng de gemalen kip of het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, sake of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel. Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van. Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven). Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is. Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek. Laat nog verder een viertal minuten bakken tot het gehakt gaar is. Serveer warm of koud.

Japans gehaktbrood van kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken noedels op z'n Japans
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge met kruidenkorst en lamsgehakt
30 min- Snack
Bekijk recept