Kalkoenfilet in mosterdsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm kalkoenfilet 2 eetlepels olijfolie 1 sap van een halve citroen 1 teen knoflook 2 eetlepels mosterd 1 peper 1 zout 1 bakje verse dragon 1 boter 3 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels madera 1/2 eetlepel thaise vissaus Snijd de kalkoenfilet in dobbelstenen. Meng in een kom 1 eetl olijfolie, het citroensap, fijngehakte knoflook, wat peper en zout, 1 eetl mosterd en een eetl fijngeknipte dragonblaadjes en marineer hierin de kalkoenfilet. Zet een nacht in de koelkast. Verhit in een koekenpan 1 eetl olijfolie en een klontje boter, haal het vlees uit de marinade en bak het op hoog vuur 4 minuten. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Doe wat water in de pan, en roer de aanbaksels los. Voeg 1 eetl mosterd toe, roer goed door en doe vervolgens de crème fraîche erbij. Tot slot een scheutje madera, een scheutje thaise vissaus en een hand fijngeknipte dragonblaadjes. Doe het vlees weer terug in de saus en laat even goed doorwarmen. Als de saus te dik wordt nog wat water toevoegen. Lekker met rijst en boontjes.

Kalkoenfilet in mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tosti op z'n Amerikaans
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kalkoenfilet en kaassaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept