180 gm kalkoenfilet 1 plakje spek van circa 50 g 1 middelgrote prei 1 teentje knoflook 1 bloem 15 gm boter 150 gm champignons 1 stukje citroenschil 1 droge witte wijn 30 centiliter room 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 8 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Sla de kalkoenfilet plat. Hak het spek fijn, samen met de gewassen prei en de gepelde knoflook. Leg 1/3 van het gehakte mengsel midden op het vlees. Klap het lapje vlees dubbel, steek het vast met een prikkertje en wentel het licht door de bloem. Doe het resterende spek-preimengsel in een magnetronschaal, voldoende ruim voor het vlees. Doe de boter erbij en fruit het mengsel circa l 1/2 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Borstel intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Leg het vlees in de schaal, schik de champignonplakjes eromheen, doe de citroenschil erbij en besprenkel het gerecht met 2 eetlepels witte wijn. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer het vlees en de champignons halverwege de bereidingstijd om. Roer nu de room erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Wentel het vlees door de saus en plaats het gerecht nog l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat het gerecht tot slot nog 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan.
Kalkoenfilet met champignon-roomsaus is een recept van De Virtuele Keuken