600 gram kalkoenfilet 2 vlees- of trostomaten 3 cm gemberwortel of 1 eetlepel gehakte; gembersnippers op siroop 2 teentjes knoflook 400 gram prei 3 eetlepels wok- of zonnebloemolie 2 theelepels gemalen koriander 1 theelepel kerriepoeder ½ theelepel gemalen komijn 2½ dl volle yoghurt 1 eetlepel maïzena 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels gehakte bieslook wat zoutVoorbereiding : Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Kruis de tomaten in en leg ze heel eventjes in kokend water. Pel ze hierna en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schil vervolgens de gemberwortel en rasp deze. Hak nu de knoflook fijn en snijd de prei in smalle reepjes.Voorbereiding : Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg dan de kalkoenreepjes, gember, knoflook, gemalen komijn, gemalen koriander, prei en kerriepoeder toe en roerbak een en ander gedurende zo’n 10 minuten. Meng vervolgens de yoghurt met maïzena, paprikapoeder en wat zout. Schep dit mengsel door de kalkoen en prei en stoof dit hierna zachtjes gedurende ongeveer 15 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe. Bestrooi het gerecht met bieslook en serveer dit met pandarijst.